Граници

€3.50
€3.50
Семейство.бг ООД
1 rating

Как бързо и лесно да поставяме граници на хората около нас, без да бъдем груби?

Този систематизиран наръчник ще ти помогне да комуникираш по-ясно нуждите и предпочитанията си без да бъдеш груб/а, дори и комуникацията да не е от силните ти страни.

Ето само една МАЛКА ЧАСТ от това, което ще откриеш…

◼︎ Как да поставяш граници на самия себе си?

Ще ти помогна да изградиш автоматичен навик и да се справиш с твоите склонности към зависимо поведение. Колкото повече личността е зависима от другите за вземане на собствени решения, толкова по-податлива е на контрол и манипулация. Ще те науча да поставяш граници на себе си, като по този начин изградиш автономност и самостоятелност.

◼︎ Как да поставяме граници на най-близките? На партньора? Децата?

Колкото по близо се намират хората около теб, толкова по-трудно е да им се поставят граници. Взаимозависимостта е резултат от неспособността да се изяснят очакванията и да се уважават взаимните граници. Ще ти помогнем да установиш наличието на нарушени граници и да предприемеш стъпки към подобрение.

◼︎ Как да се справим с нарцисисти и контролиращи личности? Какво е любовно бомбардиране и как да изградим имунитет?

Ситуацията с нарушение на границите се влошава, ако в отношенията е налице връзка с нарцисист. За да можем да се справим с контрола от страна на тази личност е необходимо да познаваме неговите и нейните склонности, като заедно с това да изработим стратегия на промяна.

◼︎ Как да помогнем на (и да предизвикаме) хора, които не желаят да поемат отговорност за живота си?

Често ние развиваме склонността към компенсиране, поемайки задълженията на други хора, които не са наша отговорност. Ще си отговорим на въпроса как да предизвикаме другите към поемане на отговорност и как да ограничим склонността си към компенсация.

◼︎ Овладяване на реактивното поведение. Как да се справим с вътрешните рани и настройка, които ни пречат да казваме „не“?

Ако други хора са злоупотрбявали с нас в миналото, ще ни бъде изключително трудно да поставяме граници. Доверието на жертвата е засегнато. Ние ставаме прекалено защитни, реактивни или отиваме в другата крайност, като допускаме другите да злоупотребяват с нас отново.

◼︎ Срам – причини и преодоляване

Срамът е сред най-задържашите развитието фактори, който ни пречи да поставям граници на околните. Ще засегнем неговия произход и ефекти върху теб.

1 rating
  • Size
    5.4 MB
  • Length
    45 pages
  • Size5.4 MB
  • Length45 pages

Ratings

5.0
(1 rating)
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 star
0%
Powered by

Checkout

Граници

Enter your info to complete your purchase

Card

or pay with
You'll be charged US$3.50.